Nu

Jag tycker att allt bara går utför. Allt som sägs nu för tiden förvandlas till något racistiskt eller till någon form av hat. Vart kommer allt ifrån? Varför får man inte sjunga nationalsången i skolan längre? Varför får man inte klä ut sig till en pepparkakor på lucia? Varför fick inte nogger black heta som det gjorde? Alltså. Hur kan man missuppfatta allt så jävla hårt? Jag förstår inte hur människor orkar. Helt. Jävla. Seriöst. Är det konstigt att pepparkakor är bruna och att dom kommer från pepparkakeland? Alla kryddor i degen gör så att dom blir bruna, och det är för i helvete en gullig barnlåt som har sjungits i flera flera år. Kom igen nu. Är det konstigt att man döper en glass till nogger black för att den har ett svart lakrits överdrag? För alla som inte vet det så betyder black svart på engelska och för er som inte vet det så är lakrits svart, inget mer med det. Eller vad säger ni? Måste allt vara så krångligt. Vi lever i Sverige. Vi har rätt till att vara svenska och vi har rätt till att vara stolta över vårt land, och vi har all rätt att sjunga vår nationalsång i skolor osv. Inget land i hela världen skulle acceptera allt så som Sverige gör. Inget.


Kommentarer
Postat av: elin

Fast inget av vad du skriver är riktigt sant.. Det finns ingen lag om att nationalsången inte får sjungas i skolan. Tvärtom säger den nya läroplanen lgr11 för grundskolan att eleverna ska lära sig nationalsången, det är ett krav i ämnet musik. Däremot får inte avslutningar ha religösa inslag av psamler och liknande, men så har det varit länge.

Och att barnen inte var pepparkaksgubbar i det där luciatåget var av helt andra skäl än hur media framställde det. Det handlade i själva verket om att barnen på skolan valde bort sången om pepparkaksgubbarna för att de inte hann med alla. Därför blev det inga pepparkaksgubbar i luciatåget.

Och det här med att "inget land i hela världen skulle acceptera så mycket som Sverige gör".. Är inte det bara hur himla bra som helst? Ser inte någonstans hur det kan vara negativt? Tänk att vi är i framkanten när det kommer till att ha ett mångkulturellt samhälle där alla blir inkluderade och värderade. Det om något borde vi väl vara stolta över.

Och ärligt talat.. varför är det ens värt att lägga energi på att bry sig om att nogger black heter något annat. Den smakar väl likadant ändå.. Plus att glassen inte ens finns längre, den togs bort redan 2007, och anledningen till det var med största sannolikhet inte pga. namnet utan pågrund av att den inte var så god.

Många och och och här men jag tycker att det är viktigt att man läser på lite innan man skriver såna här grejer och gillar saker på facebook hit och dit. Ha det fint!

2012-12-19 @ 23:44:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0